VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, și-a depus cererea de demisie

Candidatul majorității parlamentare PAS pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, și-a depus cererea de demisie la nici trei săptămâni de la desemnare. Fostul membru CSM a plecat din funcție după ce a generat un scandal de proporții. Muntean a trecut de Comisia Pre-Vetting cu un dosar penal pe rol, deschis încă în 2018.

Amintim, săptămâna trecută, după ce ministra Justiției și CSM i-a cerut să demisioneze, Iulian Muntean a dat de înțeles că se mai gândește. Fostul membru CSM a declarat că ”pentru a nu compromite activitatea CSM, cred că îmi voi depune cererea de demisie”.

Iulian Muntean este vizat într-un dosar de corupție deschis încă în 2018. Chiar și așa, el a trecut testul cu brio în cadrul Comisiei Pre-Vetting. După ce a ieșit la iveală acest scandal, a început un ping-pong de reacții între instituțiile responsabile. Comisia de evaluare a candidaților a declarat că nu a fost informată despre faptul că proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, este vizat într-un dosar penal, iar Procuratura Anticorupție a precizat că nu a fost obligată să ofere aceste informații și că un demers în acest sens nici nu i-a fost trimis.

La rândul său, Iulian Muntean a declarat că dosarul a fost unul inițiat la comandă de fostul regim al lui Vlad Plahotniuc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.