VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prioritățile de asistență externă a R. Moldova, discutate la o reuniune cu partenerii de dezvoltare

Prioritățile de asistență externă pentru reformele de pe agenda europeană au fost discutate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, organizată la Guvern. În cadrul evenimentului, premierul Dorin Recean a vorbit despre întărirea securității, reformarea justiției și lupta împotriva corupției, creșterea economică și modernizarea infrastructurii.  

„Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat. În același timp, obiectivul nostru ireversibil este aderarea la Uniunea Europeană – un proiect de țară”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

 La rândul său, secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a vorbit despre cele 20 de priorități ale Executivului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”, dar și despre Planul Național de Dezvoltare 2024 – 2026. Șeful Cancelariei de Stat a subliniat importanța planificării costurilor și resurselor, predictibilității și consolidării eforturilor pentru a construi instituții reziliente care vor livra rezultatele așteptate de cetățeni și mediul de afaceri.

 De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost prezentat Planul Național de Aderare la Uniunea Europeană 2024 – 2027, necesitățile sectoriale de asistență externă și cartografierea sprijinului de care țara noastră beneficiază deja. Totodată, a fost prezentată viziunea privind mecanismul de coordonare a asistenței externe, precum și noile instrumente pentru monitorizarea implementării eficiente a proiectelor și gestionarea relațiilor cu partenerii externi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.