VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul tomograf computerizat, dotat cu sistem AI, inaugurat la Institutul de Cardiologie

Astăzi, la Institutul de Cardiologie a fost inaugurat primul tomograf computerizat, dotat cu sistem de inteligență artificială. Acesta va permite o diagnosticare mult mai corectă și rapidă a bolilor aparatului circulator, principala cauză a deceselor în țara noastră, și va ajuta la salvarea mai multor vieți. 

În total, 12 tomografe de ultimă generație au fost deja instalate sau sunt în proces de instalare în spitalele din țară. Doar pentru aceste utilaje au fost alocate aproximativ șase milioane de euro, din fondurile Guvernului și ale partenerilor de dezvoltare. 

La inaugurarea aparatului a participat și șefa statului, Maia Sandu. Președinta a declarat că, în ultimii doi ani, s-a investit mult pentru a moderniza spitalele. 

„Doar în 2022 am investit o sumă record, de peste 1 miliard 400 de milioane de lei, în echipamente medicale pentru spitalele republicane, raionale și municipale și vom continua să facem acest lucru pentru că vrem ca oamenii noștri să fie sănătoși. Și în acest an, instituțiile medicale publice vor fi dotate cu utilaje, în valoare de zeci de milioane de euro. Vom continua să investim în calitatea sistemului nostru medical și să creștem nivelul de sănătate a oamenilor țării”, a precizat șefa statului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.