VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul tomograf computerizat din nordul țării, inaugurat la Bălți

Astăzi, la Spitalul Clinic Bălți a fost inaugurat primul tomograf computerizat din nordul țării procurat de Ministerul Sănătății. Aparatul de ultimă generație se află în noua Unitate Primiri Urgențe.

Potrivit Ministerului Sănătății, aparatul va ajuta medicii să stabilească rapid și cu precizie înaltă diagnosticul, în cazul pacienților cu accident vascular cerebral, în instituție urmând să fie instituit centru primar AVC.

Echipamentul performant va fi utilizat inclusiv în cazul altor urgențe medicale – traumatisme, hemoragii interne, maladii cardiologice, oncologice, afecțiuni respiratorii. Investigațiile vor fi gratuite pentru persoanele asigurate medical”, anunță Ministerul Sănătății.

Valoarea tomografului computerizat procurat în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii” este de 8,17 milioane de lei.

Menționăm că, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, pe parcursul anului 2023, Ministerul Sănătății a asigurat livrarea a 12 tomografe computerizate. Dintre acestea, opt aparate au fost achiziționate pentru instituirea Serviciului național de asistență medicală în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Urmează să fie inaugurate tomografe computerizate în spitalele raionale Căușeni „Ana și Alexandru”, Hâncești, Florești, Edineț, Soroca „Anatolie Prisacari” și Comrat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.