VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul apeduct pe sub Prut, care va alimenta cu apă din România localitățile din Ungheni

În satul Măcărești, raionul Ungheni, au început lucrările primului apeduct pe sub albia râului Prut, care va alimenta localitatea cu apă din râurile Siret, Moldova din România. Inițial, apa se va acumula în lacul de tratare Iași, unde pe parcursul a două luni va avea loc un proces de sedimentare, iar după tratarea corespunzătoare, apa va fi furnizată consumatorilor din stânga Prutului.    

La inaugurarea lucrărilor pentru noua rețea au participat ministra Mediului a Republicii Moldova, Iordanca-Rodica Iordanov, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor al României, Mircea Fechet.

”Cooperarea cu colegii din România are ca scop furnizarea cetățenilor Republicii Moldova a unor servicii mult mai calitative. Proiectul de la Măcărești este un start bun. Ministerului Mediului al Republicii Moldova este recunoscător Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din România și este deschis proiectelor bilaterale”, a menționat ministra Mediului a Republicii Moldova.

”Proiectul de la Măcărești este un bun exemplu de colaborare între cele două țări surori, în care nu doar declarăm că suntem frați, cât de mult ne apreciem reciproc, că vorbim aceeași limbă, dar sper cât mai repede să putem să bem aceeași apă – pe care am gustat-o”, a adăugat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor al României. 

În total, proiecte de infrastructură privind furnizarea de apă potabilă din România consumatorilor din Republica Moldova sunt realizate în cinci raioane: Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hâncești.    

Proiectele de conexiune a infrastructurii furnizorilor de apă potabilă din județul Iași, România, și raionul Ungheni, Republica Moldova, sunt realizate de compania Apavital din Iași, cu atragerea de fonduri europene.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.