VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primele tone de motorină, oferite de România, au ajuns în Căușeni

Prima cantitate din cele patru mii tone de motorină, oferite Republicii Moldova de România, a ajuns la Căușeni.

Garnitura de tren cu 26 vagoane-cisterne cu 1336 tone, declarată de Agenția Rezerve Materiale drept „ajutor umanitar extern”, după efectuarea procedurilor vamale și celor tehnice de transbordare, a fost recepționată zilele trecute.

„Ieri, 1 aprilie au avut loc măsurările denso-volumetrice și prelevarea probelor de laborator privind determinarea indicilor calitativi, urmează inițierea procedurii de distribuire către beneficiarii finali”, se arată în comunicatul Agenției Rezerve Materiale a Ministerului de Interne.

Amintim, încă acum un an, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, anunța că România va dona motorină Republicii Moldova. Ulterior, decizia a fost luată de Guvernul de la București, însă combustibilul nu a ajuns până acum din cauza problemelor logistice, evocate inclusiv de ministrul Vladimir Bolea, care susținea că „nu au fost găsite soluții de depozitare a motorinei”. Mai exact, nu au fost găsite cisterne pentru depozitarea a patru mii de tone de motorină.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.