VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primele reacții, după ce reprezentanții partidului „Șansă” au fost excluși din cursă: În societate se formează o situație revoluționară

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon scrie că „în societate se formează o situație revoluționară”.

Guvernarea pas a capturat statul si violează Constituția țării în mod repetat. În societate se formează o situație revoluționară. Și pentru cetățeni, și pentru partidele de opoziție se apropie momentul când va trebui să salvăm Moldova de fascismul instituit de Maia Sandu și PAS”, a comentat acesta.

Și Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Populare Antimafie, a criticat decizia guvernării PAS de a scoate Partidul „Șansă” din cursă.

Și fostul premier Ion Chicu scrie pe o rețea de socializare că decizia autorităților reprezintă „o crimă de stat fără termen”.

Menționăm că decizia de a elimina din cursă concurenții electorali desemnați de partidul politic „Șansa” a fost luată în contextul contracarării atacului hibrid al Rusiei asupra R. Moldova. Potrivit premierului, procesul electoral este doar un element dintr-o schemă amplă de subminare a statalității și de amenințare a securității R. Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.