VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primele priorități ale noului șef de la MAI: Lupta contra corupției, controale ample în trafic și mai multe patrulări în cartiere și parcuri

Noul ministru de Interne, Adrian Efros, a anunțat reluarea campaniei ”Nopțile Albe” pe drumurile naționale și străzile orașelor și lansarea unei noi acțiuni împotriva așa-ziselor raliuri de noapte organizate pe trasee și pe unele drumuri mai puțin monitorizate de inspectori din Capitală. De asemenea, proaspătul șef de la MAI susține că va intensifica patrulele în zonele de agrement și cele rezidențiale, în special în weekend.

”Intensificarea patrulelor în zonele de odihnă, de agrement și în zonele rezidențiale, în mod special în zilele de odihnă, ca măsură necesară pentru asigurarea securității pentru cetățeni, inclusiv pentru oamenii din diasporă care revin acasă în masă, în sezonul estival, în timpul vacanțelor și sărbătorilor, în special. Cu privire la raliurile nocturne, cunoaștem impactul negativ asupra liniștii publice, tocmai de aceea și lansăm campania „Stop Turația la Motoare” cu scopul disciplinării în traficul rutier a tuturor participanților, o campanie în special focusată pe acest fenomen”, a declarat Adrian Efros.

Demnitarul anunță și scăderea timpului de intervenție la evenimente și incidente până la 15 minute.

”Aceasta presupune nu numai ajungerea rapidă la locul faptei, dar este necesar să luăm în considerare atât protecția victimelor cât și a forțelor de intervenție astfel încât acestea să acționeze profesionist”, susține Efros.

Ministrul de Interne susține că la trei zile de la preluarea mandatului de ministru a purtat discuții cu șefii din cadrul ministerului și cu cei din structurile subordonate, inclusiv IGP, Poliția de Frontieră și IGSU. Demnitarul a vorbit și despre lupta contra corupției.

”Vreau să precizez clar, că am zero toleranță față de corupție! Sunt inamicul corupției sistemice și al oricăror cazuri izolate! Vă asigur că operațiunile de prevenire și combatere a infracțiunilor de corupție, ori a celor similare cu acestea, vor dispune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a celor vinovați. Personal, sunt un om de echipă și cred cu tărie că cea mai importantă resursă a unei instituții – este resursa umană, motiv pentru care voi promova grija față de angajat. Având în vedere rezultatele înregistrate de colegii mei, recunoscute inclusiv de partenerii externi, sunt convins că, împreună, vom găsi și aplica instrumentele oportune pentru a fi eficienți”, conchis Adrian Efros.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.