VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Primele declarații oficiale de la Tiraspol, după ce Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES

Așa-zisul ministru al economiei din Transnistria, Serghei Obolonik, a venit cu o reacție după ce SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie.

Acesta a menționat că datorită acestui contract, MGRES va putea funcționa și aduce venituri bugetului Transnistriei.

Potrivit lui Obolonik, Centrala de la Cuciurgan va asigura malul drept al Nistrului cu 50-70% din necesarul de energie electrică.

Nu vor fi întreruperi de curent. Este planificată reluarea lucrărilor la Uzina metalurgică de la Râbnița și cea de ciment. În plus, planurile includ furnizarea non-stop de apă caldă consumatorilor, reluarea programului obișnuit a rutelor de troleibuz. Este important ca acum populația să utilizeze resursele energetice foarte rațional și atent, pentru că, deși am primit toți cei 5,7 milioane de metri cubi de gaz, ținând cont de exportul de energie electrică, aceasta este totuși o cantitate mică, insuficientă pentru întregul nostru teritoriu. Prin urmare, desigur, va trebui să căutăm în continuare căi de ieșire împreună cu inginerii energetici și industriașii, precum și modalități de a distribui rațional resursele disponibile de gaz și electricitate”, a menționat Sergey Obolonik, potrivit novostipmr.com.

Reamintim că ieri, SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.