VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primarii, instruiți cum să facă un audit energetic pentru clădirile publice

Un grup de primari, reuniți la ședința Consiliului de administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova, au fost informați despre cum pot realiza un audit autentic privind eficiența energetică a clădirilor publice.

O lecție a fost oferită de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care le-a vorbit aleșilor locali despre dezvoltarea domeniului energiei regenerabile și cum Guvernul își propune să inventarieze rețeaua de gaze.

”Le-am oferit primarilor detalii despre inițiativa ce va facilita realizarea auditelor energetice a clădirilor publice, un sistem informațional ce va prelua automat de la operatorii de energie datele consumului și cheltuielilor, lucru care va accelera viteza realizării auditelor și va reduce costurile. Am găsit soluție și pentru o altă problemă cu care se confruntă primăriile și le-am comunicat despre acest fapt: în septembrie va ajunge în Parlament un proiect de lege care va permite administrațiilor locale să instaleze pe stâlpi de electricitate rețele utilitare ca, de exemplu, de iluminat stradal, supraveghere video sau chiar coșuri de gunoi”, a scris pe pagina sa de pe o rețea socială Victor Parlicov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.