VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăria Chișinău și CMC a ratat venituri de 5 mil. de euro din cauza gestionării cu abateri a patrimoniului public

Primăria municipiului Chișinău a ratat, în perioada 2018-2020, peste 5,3 milioane de euro din cauza gestionării cu abatere a patrimoniului public și din cauza ignorării recomandărilor Curții de Conturi. Această constatare se regăsește în două rapoarte de audit ale instituției de control, în care se menționează că municipalitatea continuă eliberarea autorizațiilor de construcții cu abateri, iar unele lucrări de demolare sunt făcute cu nereguli.

”Acest lucru creează premise pentru contestarea în instanță de către proprietarii bunurilor evacuate sau demolate și generează cheltuieli nerecuperabile din bugetul municipal, care, în perioada anilor 2018-2020, au însumat circa 6,36 milioane de lei (318 mii de euro) sau 65,75% din suma cheltuielilor suportate din bugetul municipal. De asemenea, ignorarea constatărilor și recomandărilor Curții de Conturi, reflectate în Rapoartele precedente de audit, de către factorii de decizie din cadrul CMC și al PMC, ce țin de gestionarea patrimoniului municipal, eliberarea actelor permisive etc. duce la pierderea proprietății publice și la neîncasarea veniturilor în bugetul municipal, care au însumat cel puțin 5,3 milioane de euro sau 107,8 milioane de lei”, transmite Moldpres cu referire la datele din rapoarte.

Concluziile și recomandările de audit au fost remise Parlamentului, Președinției, Guvernului, Consiliului municipal Chișinău, primarului Capitalei și Procuraturii Generale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.