VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăria a lansat licitația pentru achiziția lucrărilor de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân. Costul lucrărilor se ridică la 200 milioane de lei

Primăria municipiului Chișinău a lansat procedura de achiziție publică a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei. Perioada de depunere a ofertelor este 29 august – 20 septembrie 2022.

Proiectul prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru – Prof. Ion Dumeniuk, până la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.

Drumul va avea două direcții de deplasare: două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte 3 benzi de circulație. Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști. Pe ambele părți ale carosabilului sunt prevăzute trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde.

Totodată, intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei urmează a fi construită cu sens giratoriu, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului.

Conform proiectului, stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuk urmează să fie demontată și strămutată într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport – troleibuze și autobuze. De asemenea, pe noul segment de drum va fi construit și sistemul de iluminat stradal.

Noua porțiune de bulevard urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului 2025. Costul estimativ al lucrărilor este de 200 de milioane de lei, fără TVA.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.