VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima sesiune din cadrul screening-ului bilateral R. Moldova-UE. Gherasimov: Ziua de astăzi constituie începutul unei noi etape

Republica Moldova a dat startul celei de-a doua etape a negocierilor de aderare – screening-ul bilateral. Cu acest prilej, în R. Moldova este prezentă o delegație numeroasă a Comisiei Europene.

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a s scris pe o rețea de socializare că s-a început evaluarea legislației naționale cu cel mai important grup de capitole – Valori fundamentale.

Azi și mâine prezentăm și analizăm, împreună cu echipa Comisiei Europene, Capitolul 5 – Achiziții publice, un domeniu esențial pentru buna funcționare a oricărui stat democratic, care se referă la utilizarea eficientă a banilor publici. Mă bucur că sesiunea de astăzi are loc la Chișinău, oferindu-le colegilor noștri din Comisia Europeană ocazia de a se familiariza și mai bine cu țara noastră. Ziua de astăzi constituie începutul unei noi etape pe drumul european al Republicii Moldova – drumul nostru către pace, libertate, prosperitate și securitate”, a scris oficiala.

Amintim că prima etapă a screeningului, care a fost una explicativă, s-a desfășurat în perioada februarie – mai. După reuniunile bilaterale din cadrul fiecărui grup de capitole, Comisia Europeană elaborează un raport de screening pentru fiecare set de capitole, așa-numitele clustere sau grupuri tematice. Documentul va evalua gradul de pregătire a R. Moldova, va informa despre pașii următori în procesul de screening bilateral și va veni cu recomandări specifice pentru deschiderea negocierilor pe fiecare grup tematic.

În contextul lansării noii sesiuni de screening, la Chișinău se află și comisarul UE pentru Extindere, Oliver Varhelyi.

Amintim, Conferința interguvernamentală pentru începerea negocierilor între Uniunea Europeană și Republica Moldova a avut loc în 25 iunie, la Luxemburg.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.