VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețul terenurilor destinate construcțiilor vor fi ajustate în funcție de amplasarea acestora

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor vor fi ajustate în funcție de amplasarea acestora. Comisia agricultură și industrie alimentară va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect care va completa Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului.

Potrivit Proiectului, se va permite aplicarea următorilor coeficienți la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Autorii inițiativei legislative menționează că modificările propuse vor încuraja agenții economici sa investească mai mult și în localitățile mici.

„Observăm că astăzi prețul normativ a terenului libere de construcții destinate în acest scop este reglementat la același  preț pentru toată țara, iar pentru majoritatea localităților prețul normativ este exagerat de mare fapt ce împiedică agenții economici să investească în localități rurale sau orașe mai mici, rezultatul căreia duce la stagnarea dezvoltării economice a unităților administrative”, se spune în nota informativă a proiectului de lege.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” și urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.