VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețul motorinei a depășit pragul de 22 de lei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile pentru astăzi, 4 august.

Potrivit ANRE, vineri un litru de motorină va costa 22,08 lei per litru, cu 18 bani mai mult decât ieri, 3 august, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 25,74 lei, fiind în creștere cu 02 bani.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) subliniază că cotațiile bursiere determină creșterea tot mai mare a prețurilor la carburanți, în special la motorină.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o majorare tot mai pronunțată a valorii cotațiilor Platts, tendință susținută de nivelul ridicat al cererii la produse petroliere la nivel global. Astfel, doar în ultimele trei zile, cotația Platts la motorină a crescut cu peste 50 $/tona, ceea ce reprezintă o majorare de circa 6% în raport cu valoarea acesteia de la sfârșitul săptămânii trecute. În termeni de referință mai largi, de la începutul lunii iulie, prețul motorinei la bursele internaționale s-a majorat cu circa 28%, iar cel al benzinei cu circa 19%”, explică ANRE.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.