VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prețul gazelor naturale europene a trecut de 150 euro/MWh, la cel mai mare nivel din ultimele șase săptămâni

Prețul gazelor naturale europene a trecut astăzi de 150 euro/MWh, la cel mai mare nivel din ultimele șase săptămâni, pe fondul prognozelor privind temperaturile scăzute din Europa, scrie Trading Economics.

Gazele naturale de referință pentru piața europeană, de la Amsterdam (TTF), s-au tranzacționat astăzi cu peste 150 de euro/MWh. În cursul dimineții, urcase pentru scurt timp și cu 13%, la 157 de euro, cel mai mare nivel de la jumătatea lunii octombrie. Există temeri că odată cu venirea iernii, va crește cererea de gaze naturale, în contextul în care se prefigurează o scădere a temperaturilor în următoarele zile în toată Europa.

Stocurile din UE sunt pline în proporție de aproximativ 93,4%, în scădere ușoară față de finalul săptămânii trecute. De asemenea, analiștii spun că există probleme de procesare a gazelor naturale atât la terminale din Norvegia, cât și din Marea Britanie.

Reamintim, săptămâna trecută, miniștrii energiei din UE nu au reușit să ajungă la un acord privind plafonarea prețului la gazele naturale la 275 euro/MWh și urmează să discute din nou pachetul energetic pe 13 decembrie.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.