VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Portugaliei către Dorin Recean: Vă stăm la dispoziție pentru a împărtăși experiența noastră în procesul de aderare la UE

„Republica Moldova este un stat care luptă pentru democrație, drepturile omului, pentru pace și suveranitate, iar Republica Portugheză vă susține în acest scop nobil. Vă stăm la dispoziție pentru a împărtăși experiența țării noastre în procesul de aderare la UE”. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele portughez, Rebelo de Sousa, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, în cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean.

În cadrul discuțiilor, oficialii s-au referit la posibilitățile de dezvoltare a relațiilor comerciale și identificarea a noi căi de parteneriate și investiții, în domenii ca energia regenerabilă și eficiența energetică, IT și modernizarea infrastructurii de transport. 

Republica Moldova are talent și creativitate, dar are nevoie de investiții. Domeniile prioritare de dezvoltare a țării noastre sunt infrastructura, energia regenerabilă, industrializarea agricolă, digitalizarea economică. Înțelegem că dezvoltarea economică este esențială pentru creșterea bunăstării cetățenilor și consolidarea democrației”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Cei doi oficiali s-au referit la parcursul european al Republicii Moldova și oportunitățile pe care le oferă procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv prin deschiderea a noi piețe pentru exporturi. Președintele Rebelo de Sousa a reconfirmat sprijinul Portugaliei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și pentru intensificarea relațiilor de prietenie dintre țările noastre.

La final, șeful Executivului a mulțumit președintelui Rebelo de Sousa pentru sprijinul oferit de Republica Portugheză în depășirea crizei energetice și umanitare, provocate de  războiul brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.