VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Parlamentului, în discuție cu un grup de parlamentari britanici despre fortificarea capacităților în domeniul securității și apărării

Subiectul fortificării capacităților în domeniul securității și apărării a fost discutat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația Comisiei pentru apărare a Camerei Comunelor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de către Tobias Ellwood.

„Trăim vremuri complicate, iar securitatea informațională și cibernetică este prioritară la moment și suntem deschiși să învățăm din experiența altor state. În ultimele luni, mai multe conturi ale instituțiilor statului au fost sparte, iar primele informații ne arată că atacurile vin din Federația Rusă”, a menționat șeful legislativului.

Discuțiile s-au referit și la multiplele provocări pe care le întâmpină Republica Moldova, odată ce Federația Rusă atacă infrastructura critică din Ucraina, iar ucrainenii rămân fără lumină, căldură și apă. Potrivit Președintelui Parlamentului, atacul de ieri a demonstrat că și Republica Moldova este vulnerabilă, jumătate de țară fiind deconectată de la curentul electric. Igor Grosu a precizat că riscurile de a rămâne fără curent electric rămân a fi ridicate, în context menționând interesul țării noastre de a atrage investiții în domeniul energiei regenerabile.

Oficialii au vorbit și despre inițierea negocierilor în vederea semnării acordurilor bilaterale privind conversiunea reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming.

„Noi avem o diasporă numeroasă în Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar aceste acorduri ar fi benefice pentru cetățenii noștri care învață și lucrează acolo”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.