VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Sandu s-a întâlnit cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, la încheierea mandatului său în țara noastră

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni, 5 septembrie, cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE la Chișinău, care își încheie mandatul în țara noastră.

„Oficialii au discutat mai multe subiecte de actualitate, în special despre situația din regiunea transnistreană în contextul războiului din Ucraina. Șefa statului a subliniat importanța unui dialog pașnic între cele două maluri ale Nistrului, prin respectarea drepturilor omului și oferirea garanțiilor sociale și de securitate tuturor cetățenilor. De asemenea, ea și-a exprimat încrederea într-o bună cooperare cu OSCE pe viitor”, menționează reprezentanții instituției Prezidențiale.

Potrivit Misiunii OSCE la Chișinău, în septembrie 2018, Claus Neukirch din Germania a fost numit Șef al Misiunii OSCE în R. Moldova. El a fost în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană. Anterior, a activat în calitate de Șef al Oficiului Consiliului Europei în Albania, consilier politic superior al Președinției OSCE din partea Germaniei, Director adjunct al Centrului de Prevenire a Conflictelor al OSCE, precum și în calitate de Șef adjunct al Misiunii OSCE în R. Moldova. Neukirch are peste 20 de ani de experiență profesională în regiunea OSCE și deține titlul academic de doctor în științe politice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.