VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinta Sandu: „Avem susținerea României și Germaniei în realizarea proiectului nostru de țară – aderarea la UE”

Președinta R. Moldova susține că țara noastră are prieteni adevărați, care ne sunt alături necondiționat: „Ieri, la București, am participat la o reuniune trilaterală cu Președintele României, Klaus Iohannis, și cu Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz. Datorită sprijinului României și Germaniei am reușit să trecem mai ușor peste greutățile iernii – am asigurat țara cu necesarul de electricitate și gaze și am putut oferi oamenilor compensații pentru plata facturilor”. 

Președinta Maia Sandu subliniază că datorită ajutorului oferit de România și Germania reușim să investim mai mult în dezvoltarea satelor și orașelor noastre și să susținem întreprinderile mici și mijlocii. „România și Germania sunt printre cei mai mari investitori în țara noastră, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea economică. La întâlnirea de ieri, ambele țări și-au reconfirmat sprijinul politic pentru Republica Moldova. Avem susținerea României și Germaniei în realizarea proiectului nostru de țară – aderarea la UE, dar și pentru depășirea provocărilor curente legate de războiul din Ucraina și de încercările de destabilizare lansate de Federația Rusă împotriva statului nostru”, a menționat Președinta.

Șefa statului este de părere că în aceste vremuri dificile, când valorile noastre sunt atacate și amenințate de regimuri autoritare, țările democratice trebuie să lucreze împreună și să se ajute reciproc. „Moldova va fi în continuare un apărător al libertății și demnității umane și un partener sigur în regiune. Împreună suntem mai puternici! Transparența, deschiderea și umanitatea vor învinge întotdeauna frica, neîncrederea și tirania, oferind oamenilor șansa de a trăi în libertate, pace și bunăstare”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.