VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Președinta Sandu a promulgat Legea privind prestațiile sociale pentru copii

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, anunță marți, 27 septembrie, că a promulgat Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu.

„Am promulgat astăzi modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu. Astfel, din luna octombrie, pentru părinții neasigurați, indemnizația de îngrijire a copilului va crește și va constitui 1000 de lei. Pentru părinții asigurați, noua indemnizație de 1000 de lei se va adăuga celei existente pentru concediul de îngrijire a copilului.

De indemnizație vor beneficia peste 63 de mii de persoane. Vrem ca toți copiii din Moldova să crească în siguranță și afecțiune, și să aibă condițiile necesare pentru dezvoltare.

Legea este și parte a Programului „Familia”, lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și care prevede un pachet amplu de acțiuni de susținere a copiilor și a familiilor cu copii din țara noastră”, a scris șefa statului pe Facebook.

Proiectul mai conține reglementări privind achitarea prestațiilor pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor plasați în servicii de tutelă/curatelă, asistență parentală profesională și casă de copii de tip familial. De asemenea, începând cu 1 octombrie 2022 se va majora până la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină.

DOC/ Din 1 octombrie, toți copiii cu vârstă de până la doi ani vor beneficia de indemnizație lunară de 1000 de lei

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.