VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președinta R. Moldova, la summitul Francofoniei: „Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni nu au precedent”

Președina Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat duminică, 20 noiembrie, la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei. În mesajul adresat șefilor de state și de guverne reuniți la Djerba, Tunisia, lidera de la Chișinău a vorbit despre provocările fără precedent, generate de războiul Rusiei în Ucraina la nivel regional și global, și a pledat pentru consolidarea eforturilor internaționale de a restabili pacea pe continentul european.

Șefa statului a menționat că în prezent întreaga lume se confruntă cu o serie de crize, ale căror consecințe afectează profund populațiile noastre, iar cea mai mare provocare a acestui an este războiul de agresiune neprovocat, nejustificat și ilegal purtat de Rusia contra Ucrainei, stat observator al Francofoniei. Președinta Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova condamnă ferm acest război, care afectează profund și țara noastră, și a evidențiat generozitatea cetățenilor noștri în timpul crizei refugiaților.

Președinta R. Moldova a subliniat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează dreptul internațional și securitatea alimentară, crește prețurile globale la energie, dar și riscurile nucleare.

„Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni economice, alimentare și energetice nu au precedent”, a susținut președinta Sandu în cadrul celui de-al 18-lea Summit al Francofoniei.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.