VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul s-a întâlnit cu aleși locali din raionul Taraclia. Recean le-a spus primarilor să fie activi în depunerea proiectelor, pentru că vin fondurile de preaderare

Aleșii locali trebuie să fie pregătiți cât mai bine în scrierea proiectelor, deoarece, în curând, în Republica Moldova vor veni fondurile de preaderare. Este apelul făcut de premierul Dorin Recean în cadrul unei întâlniri cu primarii și funcționarii din raionul Taraclia.

Recean i-a îndemnat pe aleșii locali să beneficieze de oportunitățile oferite de Programul „Satul European” pentru a investi în drumuri, grădinițe, școli și spitale, dar și pentru a obține cât mai multă experiență în scrierea proiectelor.

„În curând, vom beneficia de fonduri de preaderare, iar procesul de scriere a proiectelor este foarte important în acest sens. Va trebui să lucrăm intens pentru a organiza activitatea noastră și a structura obiectivele pe care le urmărim în beneficiul oamenilor”, a declarat Dorin Recean.

Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea consolidării cooperării dintre autoritățile publice centrale și locale pentru asigurarea condițiilor mai bune de trai pentru oamenii de toate etniile, dar și pentru accelerarea procesului de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. De asemenea, premierul a subliniat importanța referendumului privind integrarea Republicii Moldova în UE, care se va desfășura în toamna acestui an și va asigura coeziunea socială pentru viitorul prosper al țării. 

 „Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană și construim o Moldovă pașnică, multiculturală, în care cetățenii se tratează cu respect, iar statul are grijă de oameni. Tot ce facem astăzi – numeroase proiecte de infrastructură și dezvoltare – vor schimba în bine orașele și satele din toată țara și vor aduce Europa la noi acasă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

 Primarii din raion s-au referit la necesitatea termoizolării clădirilor publice și reabilitării drumurilor locale. În cadrul discuțiilor, au mai fost abordate subiecte ce se referă la instituțiile de învățământ, precum și la  integrarea în societate a persoanelor social-vulnerabile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.