VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul Georgiei și-a anunțat demisia cu 9 luni înainte de alegerile parlamentare

Prim-ministrul georgian Irakli Garibașvili și-a anunțat demisia într-un an electoral. În luna octombrie, în Georgia urmează să aibă loc alegeri parlamentare. Reuters scrie că Garibașvili va prelua funcția de președinte al partidului de guvernământ „Visul Georgian”, iar actualul lider al formațiunii, Irakli Kobahidze, considerat mai tranșant cu opoziția, i-ar urma ca prim-ministru.

Premierul a demisionat luni din funcție, declarând că dorește să acorde timp înlocuitorului său pentru a se pregăti pentru alegerile parlamentare. Analiști de la Institutului Georgian de Politică cred că rocada are ca scop în primul rând susținerea blocului guvernamental înainte de alegeri, fără schimbări de politică.

Visul Georgian se declară în favoarea aderării la Uniunea Europeană și NATO, ambele fiind extrem de populare în Georgia. În decembrie, țara și-a atins obiectivul de lungă durată de a obține statutul de candidat la Uniune, chiar dacă relațiile cu Occidentul au fost tensionate de acuzațiile de tendințe autoritare și de aprofundarea relațiilor cu Rusia, care se opune aderării Georgiei la NATO.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.