VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul Dorin Recean a vorbit la București despre importanța investițiilor europene în stânga Prutului

Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est. Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova, remarcând acțiunile Guvernului pentru a crea un climat investițional favorabil.

„Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea Europeană cu o viteză fără precedent. Ne propunem către anul 2030 să fim cel mai  prietenos stat pentru business din UE”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul a vorbit, în această ordine de idei, despre pașii pe care îi fac autoritățile pentru dezvoltarea economică. „Succesul din acest an al Moldova IT Park va cuprinde și alte servicii internaționale de business. Progresăm cu dezvoltarea pieței de capital, dar și cu integrarea acesteia cu bursa de la București”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Pe de altă parte, premierul a remarcat că, în context regional, țara noastră trece printr-o perioadă complicată, dar problemele trebuie transformate în oportunități. „Convingerea mea este că, de cele mai multe ori, riscurile nu trebuie evitate, dar gestionate. După Ucraina, Republica Moldova a fost țara cea mai afectată de agresiunea Rusiei, dar am reușit să amortizăm șocul economic și să revenim pe plus”, le-a spus prim-ministrul participanților la reuniune.

În acest an, tema principală a conferinței internaționale vizează evoluția piețelor de capital în ultimul deceniu și perspectivele de viitor. Participanţii la dezbateri analizează ritmul şi direcţia de creştere şi dezvoltare a ţărilor din Europa Centrală şi de Est.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.