VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul cere demisia in corpore a conducerii Termoelectrica

Prim-ministrul Dorin Recean a cerut ca, până la sfârșitul săptămânii, să fie luate decizii categorice privind demiterea in corpore a conducerii Întreprinderii ”Termoelectrica”. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței executivului.

Șeful executivului a cerut ca măsurile de rigoare să fie luate de ministrul Energiei, Victor Parlicov, și șeful APP, Roman Cojuhari, în urma scandalului făcut public privind păcura îngropată pe teritoriul întreprinderii.

”Este inacceptabil situația de la Termoelectric atât din considerente de atitudine față de mediu, cât și ca procedură de management. Până la sfârșitul săptămânii tot managementul să fie remaniat”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că, ieri, s-a anunțat că directorul Termoelectrica, Vasile Leu, este supus unui control al Agenției Naționale de Integritate și că riscă să-și piardă funcția în urma unor abateri comise.

Amintim, politicianul Renato Usatîi a declarat într-o conferință de presă că, în curând, va fi demis șeful de la Termoelectrica, Vasile Leu.

Potrivit lui Usatîi, citat de realitatea.md, se încearcă mușamalizarea cazului cu păcura îngropată și schimbarea șefului de la Termoelectrica urmare a scandalului cu păcura necalitativă îngropată.

Termoelectrica anunța, într-un comunicat de presă că va demara o anchetă internă cu privire la imaginile video apărute în spațiul public, despre presupusa scurgere de păcură. Entitatea va publica rezultatele.

Usatîi a acuzat administrația companiei că ar fi procurat din banii publici păcură scumpă, dar de calitate proastă, pe care au fost nevoiți să o îngroape la propriu. Usatîi a prezentat și un material video, care ar demonstra acest fapt.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.