VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul britanic, implicat într-un posibil conflict de interese

Rishi Sunak, premierul de la Londra, care este și membru al Parlamentului, este investigat de o structură britanică ce supraveghează conduita deputaţilor pentru un posibil conflict de interese. Presa din Regatul Unit scrie că ar fi vizată o firmă în care soţia demnitarului, Akshata Murty, deţine acţiuni, transmite hotnews.ro.

Potrivit jurnaliștilor britanici, comisia este interesată, în special, de acţiunile pe care soţia premierului, moştenitoarea bogată a unui antreprenor indian, le deţine la o societate de îngrijire a copiilor.

Liberal-democraţii, un partid de opoziţie, ceruseră o anchetă după ce în presă a apărut informaţia că Akshata Murty era acţionar într-o firmă care ar urma să beneficieze de o politică guvernamentală privind finanţarea pentru îngrijirea copiilor.

După ce s-a anunţat deschiderea anchetei, un purtător de cuvânt al lui Sunak a declarat că premierul îl va ajuta pe comisar să clarifice toate acțiunile.

În 2022, Rishi Sunak s-a aflat în centrul unei controverse pe când era ministru de finanţe, după ce presa a dezvăluit că soţia sa indiană avea un statut fiscal avantajos, ce îi permitea să evite plata impozitelor către autorităţile fiscale britanice pentru veniturile sale din străinătate. La scurt timp după aceea, ea a anunţat că renunţă la acest statut.

Premierul Sunak este unul dintre cei mai bogaţi membri ai parlamentului, datorită experienţei sale în domeniul financiar, iar averea sa a fost deseori vizată de opoziţia laburistă. Doar în ultimii trei ani, premierul britanic a plătit impozite de peste 1 milion de lire sterline.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.