VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premier Energy: Va fi deconectat doar blocul administrativ al Apă-Canal. Ceban solicită deconectarea sediilor Guvernului și Parlamentului de la apă și canalizare

Întreprinderea Premier Energy a anunțat că din cauza datoriilor acumulate de „Apă-Canal Chișinău”, va deconecta astăzi, 2 februarie două locuri de consum ale întreprinderii. Compania precizează că deconectările vizează doar blocul administrativ al Apă-Canal „nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”. La rândul său, Primarul general Ion Ceban, afirmă că va solicita econectarea sediilor Guvernului și Parlamentului de la serviciul de apă și canalizare.

Reieșind din faptul că situația privind stingerea datoriei pentru energia electrică consumată la locurile de consum aflate în gestiunea SA „Apă-Canal Chișinău” nu a suferit schimbări esențiale, „Premier Energy” a notificat furnizorul de apă despre faptul că se vede nevoită să recurgă la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.

Precizăm că la ziua de azi aceasta constituie suma de 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie, 2022”, se arată în declarație.

Premier Energy precizează că ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate astăzi vizează doar blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”, nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic, a subliniat compania.

Primarul capitalei Ion Ceban a lansat un apel către locuitorii capitalei și i-a îndemnat să facă rezerve de apă. Potrivit edilului, apa de la robinete va fi disponibilă încă 6-7 ore, până când sistemul de aprovizionare va avea de suferit.

Ulterior acesta a declarat că deconectarea Apă Canal de la energia electrică este „indicația directă de la Gavriliță și Spînu”, după ce edilul a anunțat despre schema de a face gunoiște la Stăuceni.

„Blocul Central de la Apă Canal a fost deconectat unde sunt toate punctele de comandă. Când în țara vecină sunt bombardamente nu se întâmplă așa acțiuni împotriva cetățenilor săi. Astăzi voi solicita deconectarea prioritar a sediului Guvernului și Parlamentului de la serviciul de apă și canalizare”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.