VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pregătirile pentru summitul european de la Chișinău, discutate cu oficiali UE

Pregătirile pentru cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova pe data de 1 iunie, au fost abordate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu omologul său spaniol, Jose Manuel Albares Bueno.  

Cei doi oficiali au discutat și despre inițiativele de îmbunătățire a interconexiunilor de energie și transport în Europa și despre proiectele de consolidare a relațiilor dintre comunități. De asemenea, au fost abordate și inițiativele de interconexiune digitală între Republica Moldova și Spania.

Amintim că în data de 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care va fi cel mai mare eveniment internațional găzduit de țara noastră de la independență. Sunt așteptați 47 de șefi de state sau de guverne și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a avut loc la Praga în octombrie 2022 și s-a concentrat pe probleme de energie și securitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.