VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pregătirea celei de-a IV-a ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, discutată de șefii diplomațiilor de la Chișinău și București

Pregătirea celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc în luna octombrie, la Chișinău, a fost subiectul central al convorbirii telefonice a șefului diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României.

Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost creată în contextul războiului din Ucraina la inițiativa României, Germaniei, Franței cu participarea SUA. Aceasta reprezintă un mecanism de răspuns la consecințele și crizele generate de război asupra Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, oficialii au mai discutat despre subiecte esențiale legate de relațiile strânse dintre țările noastre și suportul României în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Șefii diplomațiilor de la Chișinău și București au discutat, de asemenea, despre importanța reformării sistemului de justiție, pentru a reduce corupția și a fortifica statul de drept. Aceasta reprezintă o misiune vitală pentru viitorul nostru în cadrul marii familii europene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.