VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Potențialul de cooperare economică moldo-niponă, discutat de Natalia Gavrilița cu președintele Keidanren Europa

Aflată în vizită de lucru la Tokyo, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa al Federației de afaceri din Japonia (Keidanren) și cu Akira Shimizo, consilier executiv al Hitachi, Ltd. Oficialii au făcut o analiză a situației economice curente și a potențialului de dezvoltare a relațiilor economice și de creștere a investițiilor nipone în țara noastră, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, șefa Guvernului de la Chișinău a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități în vederea depășirii crizelor generate de actualul context internațional, dar și despre eforturile continue de implementare a agendei de reforme în procesul de integrare europeană.

„Suntem ferm angajați în continuarea reformelor de modernizare și de dezvoltare a țării, astfel încât, în cel mai scurt timp, să inițiem procesul de negociere privind aderarea Republicii Moldova la UE. În acest sens, ne focusăm pe creșterea economiei naționale, pe crearea unui cadru propice atragerii investițiilor străine, iar aprofundarea relațiilor de colaborare pe segmentul comerțului cu Japonia este unul dintre obiectivele noastre. Cred că posibilitățile oferite de Republica Moldova pentru investiții într-un spectru larg de domenii, inclusiv în sectoare precum IT, automobilistic, producerea de farmaceutice și energie regenerabilă, vor încuraja și intensifica cooperarea dintre țările noastre”, a declarat Natalia Gavrilița.

Yoshio Sato a abordat provocările pe plan mondial cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, menționând eforturile Japoniei de diversificare energetică. Yoshio Sato și-a exprimat considerația pentru dinamica pozitivă pe care o are Guvernul Republicii Moldova în realizarea dezideratului de aderare la familia europeană și a remarcat potențialul semnificativ de dezvoltare bilaterală pe termen mediu. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.