VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Popescu: „Mizăm în continuare pe sprijinul UE inclusiv în ceea ce privește asistența financiară și consolidarea rezilienței țării noastre”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, împreună cu o delegație din țara noastră, a participat la cel de-al doilea Dialog Politic și de Securitate la nivel Înalt UE-Republica Moldova care a avut loc la Bruxelles, după lansarea sa la Chișinău pe 18 martie 2022.

În cadrul intervenției sale, ministrul de externe Nicu Popescu s-a  referit la pașii realizați de țara noastră în parcursul său european și a prezentat măsurile pe care le întreprind autoritățile pentru a contracara amenințările cu care ne confruntăm și încercările unor actori de a destabiliza situație din țară. La fel, s-a discutat despre securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei şi consolidarea rezilienței țării.

„Am subliniat importanţa asistenței de care beneficiem prin intermediul Facilității Europene pentru Pace (EPF), un instrument al UE care are drept scop păstrarea păcii, consolidarea securității internaționale și prevenirea conflictelor, investiția UE pentru reziliența și securitatea Republicii Moldova fiind și o investiție pentru pacea și prosperitatea europeană. În ultimul an, țara noastră a dat a demonstrat că ne merităm locul în cadrul marii familii europene, solidaritatea noastră cu poporul ucrainean și procesele de reformare strategică din interiorul țării fiind apreciate de întreaga comunitate internațională.

Le-am mulțumit partenerilor externi pentru toată asistența acordată în ultimul an și am accentuat că mizăm în continuare pe sprijinul instituțiilor și statelor membre ale UE, inclusiv în ceea ce privește asistența financiară, atragerea investițiilor, consolidarea hub-ului Republica Moldova - UE pentru securitate internă și managementul frontierelor, precum și importanța detașării în Republica Moldova a unei misiuni civile cu mandat de consiliere în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.