VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii vor vâna infractorii cu mașini fantomă

Girofarul și dispozitivele sonore ale mașinilor Inspectoratului General al Poliției nu vor mai fi la vedere, așa că acestea vor fi neobservate în trafic. Guvernul a aprobat astăzi o decizie care prevede noi reguli pentru dotarea vehiculelor cu regim prioritar de circulație ale IGP.  

De asemenea, pe mașini nu vor mai fi aplicate scheme colore sau grafice, marcaje de identificare și alte inscripții informaționale speciale.  Potrivit proiectului, în acest mod, infractorii vor putea fi prinși cu ușurință în flagrant sau reținuți, fără a ști că în preajma lor se află o echipă a poliției.  

”Modificările în forma de echipare exterioară este necesară pentru ca vehiculele IGP să corespundă măsurilor moderne de prevenire și contracarare a terorismului, dar și a altor genuri de infracțiuni care prezintă pericol social sporit. Potrivit noilor prevederi, polițiștii dotați cu asemenea vehicule vor putea reacționa și interveni imediat la solicitarea subdiviziunilor care au nevoie de ajutor în situații de urgență”, se mai arată în documentul aprobat astăzi de executiv.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.