VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția anunță despre o nouă schemă de escrocherie prin telefon: Cum să nu cazi pradă în plasa escrocilor

Poliția R. Moldova îndeamnă cetățenii să fie atenți pentru a nu cădea pradă escrocilor care, prin înșelăciune, au scopul de a estorca bani.

Potrivit oamenilor legii, schema se referă la apeluri telefonice, prin care se încearcă obținerea resurselor financiare prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru ca aceasta să scape de răspundere se solicită sume mari de bani.

În acest context, Poliția vă recomandăm să analizați și să verificați veridicitatea informațiilor pe care le primiți pentru a nu deveni ținta infractorilor.

  • Sesizați imediat cazurile la poliție.
  • Verificaţi dacă ruda este într-adevăr implicată în accident, apelând-o.
  • Polițiștii nu iau telefoanele celor implicaţi într-un accident rutier.
  • Cereţi date despre instituția medicală și de poliţie unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale și asistența poliției”, se arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.