VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Podoleak admite orice scenariu pentru centrala nucleară de la Zaporojie și afirmă că Ucraina și Moldova ar trebuie să fie pregătite de ce-i mai rău

De la Kiev, consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, se declară mulțumit de măsurile pe care le ia autoritățile Republicii Moldova pentru a fi pregătite de o eventuală producere a unui accident la centrala nucleară din Zaporijie.

Aflată la aproape 700 km de țara noastră, centrala se afla sub controlul forțelor ruse și există riscul unor scurgeri de radiații, a declarat Mihail Podoliak într-un interviu pentru postul public de telviziune Moldova 1.

„ La cea mai mare centrală nucleară din Europa, aflată acum sub control rus, nu există oameni pregătiți, sunt oameni care nu știu ce este periculos și ce nu. Rusia interzice inspectarea centralei de către experți ucraineni care știu foarte bine cum funcționează această centrală. Nivelul intelectual al membrilor armatei ruse este foarte redus, sunt oameni slab pregătiți, oameni care nu înțeleg ce riscuri generează prin acțiunile lor, ei nu înțeleg ce-i asta fizică nucleară. Mă bucur că Guvernul de la Chișinău înțelege toate riscurile și amenințările. Noi la fel, pregătim oamenii. Noi înțelegem că Rusia cu cât mai mult suferă eșec pe câmpul de luptă, cu atât mai mult lovește populația civilă. Din acest motiv, este firesc să ne pregătim pentru orice”, a mai spus oficialul ucrainean.

Acum două zile, România a donat Republicii Moldova un lot de peste un milion de pastile de iodură de potasiu. Pastilele urmează a fi repartizate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică centrelor de sănătate publică din țară, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.