VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PLDM și PUN au finalizat procesul de fuziune și au ales un nou slogan

Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a întrunit duminică într-o ședință unde a aprobat contractul de fuziune cu Partidul Unității Naţionale (PUN), acesta fiind ultima etapă a fuziunii celor două partide.

În cadrul ședinței a fost aprobată și noua componență a Consiliului, dar și noua componență a Biroului Permanent Central, anunță reprezentanții PLDM într-un comunicat.

Au fost aleși încă patru vicepreședinți ai formațiunii, aceștea devenind: Iulian David, Lidia Sanduleac, Sergiu Burlacu și Ruslan Verbițchi.

Liberal-democrații au făcut o analiză a situației politice și social-economice din R. Moldova și și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu înrăutăţirea continuă a situației în toate domeniile.

„Membrii PLDM și-au exprimat încrederea că doar o echipă profesionistă, cu adevărat atașată intereselor oamenilor poate scoate Republica Moldova din criza profundă în care a ajuns. Toți vorbitorii s-au arătat convinși că alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 trebuie să fie un prim pas pentru a lua țara înapoi și a-i da o nouă șansă. În cadrul ședinței s-a făcut și o evaluare a pregătirii partidului pentru alegerile locale. PLDM a decis să se implice plenar în scrutinul electoral, dat fiind importanța acestuia pentru oameni, pentru țară, iar sloganul partidului va fi: Moldova cu oameni! Moldova pentru oameni!”, se arată în comunicat.

Fuziunea celor două partide a fost aprobată anterior la congresele formațiunilor politice. Într-o declarație comună, formațiunile au anunțat atunci că „hotărârea de fuzionare s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a polului românesc și european din Republica Moldova”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.