VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Platformă de monitorizare a activității deputaților, lansată de Asociația „Promo-LEX”

O platformă de monitorizare a activității deputaților din Parlamentul Rep. Moldova – „101.promolex.md”, a fost lansată luni, 5 iunie, de către Asociația „Promo-LEX”.

Scopul platformei este de a spori transparența și vizibilitatea forului legislativ suprem, de a responsabiliza instituția, dar și deputații, precum și de a facilita interacțiunea dintre aceștia și societate.

Platforma cuprinde toate informațiile disponibile despre activitatea actualei legislaturi și a fiecărui deputat în parte, acestea fiind sintetizate, grupate și prezentate.

Platforma 101.promolex.md oferă mai multe opțiuni de contactare a Parlamentului, a comisiilor parlamentare sau a deputaților, inclusiv posibilitatea de a le adresa direct întrebări de interes public, răspunsul fiind în responsabilitatea adresantului.

Accesând compartimentul „Deputați” pot fi găsite date actualizate despre fiecare ales al poporului, inclusiv CV-ul, date de contact, linkuri către social media. La fel, sunt prezentate în cazul fiecărui deputat inițiativele pe care le-a propus, modul în care votează, prezența la ședințele plenare și toate declarațiile de avere și interese personale depuse din momentul validării mandatului.

Compartimentul „Activitate legislativă” cuprinde informații detaliate despre inițiativele înregistrate în Parlament, inclusiv autorii acestora, domeniile la care se referă și statutul lor, adică la ce etapă de examinare sunt. Pe noua platformă vor putea fi vizionate live ședințele plenare. La rubrica „Publicații” vor putea fi consultate rapoartele de monitorizare a Parlamentului, realizate de Promo-LEX, și alte studii, inclusiv documente de politici vizând activitatea legislativului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.