VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Planul Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025, propus spre consultări publice

În perioada 16 – 24 ianuarie 2023, Cancelaria de Stat lansează consultări publice asupra proiectelor Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023.

În cadrul evenimentelor de consultare publică, va fi asigurată participarea reprezentanților societății civile, a mediului de afaceri, mediului academic, a centrelor de consultanță, active în domeniu, și a partenerilor de dezvoltare. De asemenea, în procesul consultativ vor fi implicați reprezentanții ministerelor și instituțiilor subordonate, ai autorităților administrative autonome, care nu sunt subordonate Guvernului, conform domeniilor de competență.

Planul național de dezvoltare pentru anii 2023-2025 este documentul care planifică activitatea Guvernului pe termen mediu și a fost elaborat în vederea operaționalizării prevederilor Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, Programului de activitate al Guvernului „Moldova vremurilor bune” și a angajamentelor internaționale, inclusiv Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, Agenda de Asociere RM-UE 2021-2027, angajamentele care derivă din statutul de țară candidat pentru aderare la UE și Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030. 

Planul de acțiuni al Guvernului (PAG) constituie agenda de activitate a Guvernului pentru anul 2023. Proiectul PAG a fost elaborat în baza acțiunilor din Planul național de dezvoltare 2023-2025, Programului de activitate a Guvernului „Moldova vremurilor bune”, angajamentelor de transpunere a legislației UE asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere RM-UE. 

Proiectele Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 pot fi accesate la următorul link: https://cancelaria.gov.md/ro/apc/proiecte-supuse-consultarilor-publice .

Calendarul consultărilor publice privind proiectele Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2023-2025 și Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 poate fi accesat aici.

Pentru informații suplimentare puteți apela la numerele de telefon 022-250-490, 022-250-334 sau scrie la adresa dcpp@gov.md.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.