VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Petrecere cu ostatici într-un local din Capitală: Cine sunt cele trei persoane trimise în judecată

Trei persoane au fost trimise în judecată, după petrecerea scandaloasă într-un local din sectorul Râșcani al Capitalei unde circa 100 de persoane au fost ținute cu forța, timp de aproximativ trei ore.

Primul învinuit este administratorul localului.

La data de 29 ianuarie 2022, începând cu aproximativ orele 23:00, primul învinuit, conștientizând caracterul ilegal și prejudiciabil al acțiunilor sale, activând în calitate de administrator și cofondator al localului în vederea tăinurii faptului că, localul nominalizat activează cu încălcarea măsurilor antiepidemice stabilite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și eschivării de la verificările care erau desfășurate de către angajații de poliție, veniți în acel moment la fața locului pentru a documenta aceste fapte, urmărind scopul privării ilegale de libertate a persoanelor care la moment se aflau în interiorul acestui local, i-a ordonat celui de al doilea învinuit – administrator al sălii, să deconecteze lumina și condiționerele, după care, contrar voinței victimelor de a se deplasa și a-și alege locul aflării, acesta la rândul său l-a ghidat pe al treilea învinuit, care la acel moment activa în calitate de agent de securitate, ca să blocheze ușa de la intrare, astfel încât să nu fie permisă ieșirea persoanelor din local, iar la solicitările colaboratorilor de poliție de a descuia ușa localului, pentru a permite accesul în incinta acestuia, în vederea efectuării verificărilor planificate, au ignorat cu desăvârșire aceste solicitări, îngrădind astfel dreptul la libertatea fizică a persoanelor care se aflau în local, până în jurul orelor 03:00, atunci când colaboratorii de poliție au avut acces în interiorul localului”, explică procurorii.

În procesul audierilor, învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii, în privința lor fiind aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile.   

Amintim că zeci de persoane au fost ținute cu forța, timp de aproximativ trei ore, într-un local din sectorul Râșcani. S-a întâmplat în noaptea de 29 ianuarie, când poliția a intervenit, pentru a face verificări în contextul restricțiilor impuse de COVID – 19. Atunci administrația și paza localului au încuiat localul cu tot cu oaspeți timp de 3-4 ore și au refuzat să coopereze cu oamenii legii. Toate au fost ținute cu forța în interior, în încercarea de a lăsa polițiștilor impresia că localul, în realitate, nu ar activa.

Mai multe surse au scris că printre cei peste 100 de petrecăreți se aflau și mai mulți procurori, judecători, dar și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.