VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Petițiile transmise de moldoveni Parlamentului, în scădere cu peste 30%

Moldovenii au transmis, anul trecut, 3757 de petiții în adresa Parlamentului. Cifra este cu peste 30% mai mică decât în 2022, atunci când legislativul a înregistrat peste 5400 de petiții.  

Cele mai multe adresări se referă la îngrădirea accesului la justiție, la securitate şi demnitate personală, la abateri în domeniul asistenței medicale şi protecției sociale, la nerespectarea dreptului la proprietatea privată, probleme privind dezvoltarea infrastructurii, dar și propuneri de modificare a legislației.

Din numărul total de petiții, 2437 au fost examinate în Parlament, iar 1320 au fost transmise instituțiilor competente. Totodată, anul trecut, 522 de cetățeni au fost audiați de către reprezentanții Direcției petiții și audiențe.

Potrivit datelor statistice, cele mai multe dintre petițiile adresate, 56%, aparțin cetățenilor din municipiul Chișinău. 186 de petiții au fost trimise de locuitorii din regiunea transnistreană, 168 – de cetățenii din raionul Râșcani și 137 – de cei din raionul Orhei.

Subdiviziunea responsabilă de examinarea petițiilor adresate legislativului este Direcția petiții și audiențe a Secretariatului Parlamentului. În vederea sporirii eficienței în organizarea, desfășurarea  și monitorizarea proceselor de gestionare a petițiilor și audiențelor este implementat sistemul informațional destinat gestionării electronice a petițiilor în Parlament – e-Petiții.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.