VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste 7.400 de cazuri de infecții respiratorii și gripă, înregistrate săptămâna trecută în instituțiile de învățământ din țară

Peste 7.400 de cazuri de infecții respiratorii și gripă sezonieră au fost înregistrate în instituțiile de învățământ general din țară în prima săptămână după revenirea elevilor din vacanța de iarnă, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

„Din informațiile prezentate de către Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în săptămâna 9-13 ianuarie, în instituțiile de învățământ general din țară au fost înregistrate 7463 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă sezonieră, dintre care:

- 4272 de cazuri sunt atestate în instituțiile de educație timpurie (4131 de copii, 89 de cadre didactice și 52 de persoane din personalul nedidactic și auxiliar);

- 3191 de cazuri sunt atestate în instituțiile de învățământ primar și secundar (3044 de elevi, 112 cadre didactice și 35 de persoane din rândul personalului nedidactic și auxiliar)”, se arată în comunicatul instituției.

Având în vedere situația epidemiologică generată de infecțiile respiratorii, Ministerul Educației și Cercetării informează că a expediat în adresa Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului o circulară, prin care a subliniat necesitatea de a eficientiza măsurile de profilaxie în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire comunitară în rândul copiilor/ elevilor/angajaților.

Reprezentanții Ministerului declară că au solicitat conducătorilor instituțiilor de învățământ general implicarea în diverse acțiuni de control antiepidemic: monitorizarea zilnică a frecvenței elevilor și identificarea cauzelor absențelor de la ore; organizarea și desfășurarea activităților educaționale în condiții sanogene; respectarea igienei personale și colective, în special a igienei mâinilor; respectarea regimului de temperatură și de alimentație a copiilor și a elevilor în instituțiile de învățământ; menținerea curățeniei în încăperi și aerisirea periodică a sălilor de studii; consultarea imediată a medicilor de familie de către persoanele care prezintă simptome de infecții respiratorii virale și activează în instituțiile de învățământ; colaborarea cu centrele medicilor de familie în vederea vaccinării antigripale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.