VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 600 de milioane de lei investite prin Programul guvernamental 373

Programul guvernamental „373” de susținere a afacerilor prin facilitarea obținerii creditelor a ajuns la 152 de beneficiari, iar valoarea investițională totală a creditelor oferite este de peste 604 milioane de lei.

Potrivit executivului, la șapte luni de la lansarea programului, au fost create 413 locuri noi de muncă. Din totalul întreprinderilor beneficiare, 35% sunt administrate de tineri, iar 28% – de femei.  

Amintim, toate întreprinderile beneficiare activează în domenii variate, cum ar fi agricultură, industria de prelucrare, transport, servicii de cazare și restaurante, sectorul sănătății și asistenței sociale.

Prin intermediul programului „373”, anunțat încă în luna mai a acestui an, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării. În cadrul prgramului, rata dobânzii la creditele în valută este de 3% anual, iar în lei – de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. 

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor din portofoliul ODA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.