VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 60% din decretele lui Putin din iulie nu au fost publicate. Număr record de decrete secrete

În iulie 2023, 62% din decretele semnate de președintele rus Vladimir Putin nu au fost publicate, conform calculelor „Mediazona” după numărul ordinar al decretelor prezidențiale. După cum explică publicația, toate decretele prezidențiale sunt numerotate în ordine de la începutul anului. Dacă un număr nu se găsește în documentele publicate, înseamnă că a fost atribuit unui decret secret, transmite Meduza.io.

Nu a existat niciodată o pondere atât de mare de decrete secrete semnate de Vladimir Putin în perioada mandatului de președinte al Federației Ruse. Potrivit publicației, în istoria Rusiei moderne, doar o dată ponderea decretelor secrete a fost puțin mai mare decât cea actuală – 64% în ianuarie 1999.

În același timp, conform rezultatelor de șapte luni, anul 2023 se află pe primul loc în ceea ce privește ponderea decretelor secrete. În această perioadă, acestea s-au dovedit a fi 48% din numărul total de documente semnate de președinte.

În perioada 27 și 31 iulie, au fost semnate 12 decrete secrete. Acesta este un număr record de la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, notează ziarul.

După cum a scris anterior Mediazona, decretele secrete sunt adesea asociate cu premierea participanților la operațiuni militare, inclusiv post-mortem. La începutul agresiunii rusești, în martie 2022, ponderea decretelor secrete a ajuns la 54%, iar acum a crescut și mai mult pe fondul unei contraofensive ucrainene pe scară largă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.