VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 51 de milioane de euro vor fi investite în reabilitarea unui segment feroviar de 446 km

Tronsonul feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, cu o lungime de 446 de kilometri, va fi reabilitat în cadrul unui proiect susținut de Banca Europeană de Investiții și de Uniunea Europeană. BEI urmează să ofere un împrumut de 41,2 milioane de euro, iar UE va acorda un grant de 12 mil. de euro.

Guvernul a aprobat azi ratificarea contractului de finanțare pentru acest proiect amplu. De-a lungul acestui segment feroviar, 128 km de cale ferată sunt într-o stare nesatisfăcătoare și generează riscuri pentru circulația feroviară și poate, inclusiv, perturba funcționarea lanțurilor logistice regionale.

Implementarea proiectului va crește cota de piață a transportului feroviar de mărfuri de mare tonaj și a celui de gabarit, deci se va micșora sarcina asupra infrastructurii rutiere, reducând astfel  gradul de uzură a drumurilor și sporirea nivelului de siguranță în trafic rutier.

„Datorită suportului financiar  din partea BEI, vom reuși să reabilităm porțiunea de cale ferată până la începutul anului 2025, pentru a crește cât mai mult viteza de deplasare și pentru a face Moldova mai dinamică și mai competitivă”, a menționat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.