VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 32% din foști patentari au tranzitat la activitatea independentă: Care este cel mai activ raion

Reforma patentei avansează cu pași fermi. Peste 32% din foști patentari au tranzitat la activitatea independentă, în patru săptămâni de la intrarea în vigoare a legii. Despre aceasta anunță ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Potrivit ministrului, cel mai activ raion este Anenii Noi – 62,69%, urmat de Criuleni – 61,54% Cahul – 59,69% Cimișlia – 53,01% Ialoveni – 41,07%.

Peste jumătate dintre ei s-au conformat, și-au cumpărat aparat de casă și lucrează conform legii. În restul raioanelor ponderea este între 12 – 40%. Până la 27 iulie, la ODA, au fost înregistrate 574 cereri pentru compensarea cheltuielilor de tranziție. A fost achitată compensația pentru 200 solicitanți. Colegii mei chiar au sunat câțiva dintre ei și într-adevăr acești oameni și-au primit banii înapoi și își continuă vânzările cu aparatul de casă, emițând bon consumatorilor. Următoarea tranșă spre plată urmează a fi efectuată la începutul lunii august. Obiectivul nostru e să deschidem cât mai multe afaceri, cât mai mulți comercianți să facă business, să activeze legal, echitabil, transparent și să se dezvolte. În continuare îi vom ajuta pe toți, îi vom susține pe fiecare, unul câte unul”, a mai scris Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.