VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 31 de mld. de lei, adunate de Serviciul Vamal la buget în anul curent

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 31,8 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 3,7 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Doar săptămâna trecută încasările Serviciului Vamal la buget se ridică la peste 677,01 milioane de lei.

Totodată, instituția anunță că în perioada 27 noiembrie – 03 decembrie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 35,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 5,2 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 893 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 41 590 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 11 505 și, respectiv, 8 437  traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 48 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 205 mii de lei. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.