VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 30 de localități au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

Vijelia a lăsat parțial fără curent electric 32 de localități din 12 raioane. Deconectările au avut loc din cauza arborilor sau crengilor care au rupt mai multe linii electrice s-au au deteriorat zeci de stâlpi. Anunțul a fost făcut de Întreprinderea ”Premier Energy”, care susține că echipele au intervenit la fața locului pentru înlăturarea tuturor defecțiunilor.

În același timp, IGSU anunță că până la această ora salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de situații de risc în urma rafalelor de vânt. Cele mai multe intervenții au avut loc pe străzile capitalei și pe mai multe trasee din raioanele Dubăsari, Râșcani și Cantemir. De asemenea, pe două străzi din Chișinău și pe una din Ceadâr-Lunga, salvatorii au ajuns pentru a înlătura țigla deteriorată care a fost smulsă de vânt.

Autoritățile din Chișinău mai anunță că în Capitală au fost doborâți peste 30 de arbori și sute de crengi, fiind avariate și mai multe mașini. De asemenea, au fost afectate și construcțiile sau terenurile din gestiunea a 20 de instituții de învățământ din oraș, printre care școli și grădinițe.    

În vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii îndeamnă oamenii să evite mersul și trecerea sub arbori bătrâni și cabluri electrice care atârnă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.