VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1,6 miliarde de lei vor fi alocați pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale în anul curent

Aproape 6000 km de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate în anul curent. În acest sens, Guvernul a aprobat la 7 februarie alocarea a 1,6 miliarde de lei pentru pentru Fondul rutier destinați întreținerii și reparației drumurilor publice naționale.

Din suma totală de 1,6 miliarde de lei, aproape 367 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale pe timp de vară, iar pentru perioada de iarnă – peste 90 de milioane de lei.

De asemenea, peste 184 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări și servicii de întreținere periodică, aproape 59 milioane de lei – pentru lucrări privind reparații la drumuri și poduri, iar peste 737 milioane de lei sunt preconizați pentru reparații capitale ale drumurilor și podurilor. 

„Prin Legea bugetului de stat pe anul 2024, nr. 418/2023, pentru Fondul rutier, destinat întreținerii și reparației drumurilor publice naționale cu o lungime totală de 5963 km, au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1 635 946,3 mii lei. Proiectul inițiat are drept scop repartizarea mijloacelor alocate, reieșind din necesitatea reală, raportată la suma disponibilă, cheltuielile fiind prioritizate urmare a investigării stării întregii rețele de drumuri naționale, cu accent sporit acordat acțiunilor referitoare la îmbunătățirea condițiilor de circulație din punct de vedere al stării părții
carosabile și siguranței la trafic”, se arată în nota informativă a hotărârii de Guvern.

Totodată, mijloacele financiare vor fi repartizate pentru elaborarea și adaptarea documentelor normative, executarea lucrărilor de proiectare și a lucrărilor cadastrale, evaluarea drumurilor, podurilor și procurarea terenurilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.