VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 130 de încălcări, dintre care 42 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, depistate de polițiști

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat despre 130 de cazuri de încălcări sau incidente înregistrate până la ora 15:00 în timpul scrutinului din 4 noiembrie.

În timpul unui briefing de presă, președintele CEC, Angelica Caraman, a subliniat că este vorba de 42 de cazuri privind agitația electorală, 29 de cazuri referitoare la transportarea organizată a alegătorilor, 4 cazuri vizează afișarea afișajului electoral, 7 cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor, 12 cazuri privind fotografierea buletinelor de vot. 

Totodată, în localitatea Chirsova, din UTA Găgăuzia, pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot, a fost pornită urmărirea penală. Toate cazurile se examinează de către Inspectoratul General al Poliției.

În acest context, CEC îndeamnă cetățenii să raporteze cazurile privind eventuale încălcări în procesul electoral.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.