De la declanșarea războiului din Ucraina, în instituțiile medico-sanitare municipale au fost înregistrate 11 294 de adresări pentru asistență medicală. Dintre acestea – 9 252 solicitări de asistență medicală primară și alte 2 030 de solicitări de asistență medicală spitalicească.
„Sănătatea și securitatea copiilor refugiați este prioritatea de bază a autorităților municipale. În acest context, de la declanșarea războiului, 6519 de copii au beneficiat de asistență medicală gratuită în instituțiile medico-sanitare municipale.
De asemenea, în spitatele municipiului Chișinău au venit pe lume 51 de copii, iar 493 de gravide au parte de asistența medicilor în monitorizarea sarcinii. Este un efort comun al medicilor care cu responsabilitate și dedicație au grijă nu doar de sănătatea noastră, ci și de cea a persoanelor fugite din calea războiului”, a menționat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.
Încă de la începutul războiului, pentru a identifica necesitățile și problemele cu care se confruntă copiii și familiile refugiate din Ucraina, dar și pentru oferirea imediată a suportului, protecției și serviciilor specializate în municipiul Chișinău a fost lansată campania „Ajută-mă să te ajut!”.
Pe perioada campaniei, au fost informate peste 4000 de persoane din comunitatea refugiaților privind serviciile specializate acordate de instituțiile municipale. De asemenea, au fost cartografiați (evaluați) 2827 copii refugiați.